Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 10 februari 2011

Winkels onbereikbaar door markt

Al jaren klagen de winkeliers in de binnenstad over de markt op dinsdag. Doordat sommige kramen dicht tegen de gevels worden gezet zijn sommige winkels onbereikbaar. Op uitnodiging van een aantal winkeliers ging Rob. Sampimon op werkbezoek.

"De situatie is ernstiger dan ik had gedacht” verklaart Sampimon.  Sommige kramen staan zo dicht tegen de gevels dat je amper tussen de achterkant van de kraam en de gevel kan lopen. Bovendien staan er een grote hoeveelheid auto’s bij de kramen.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

.

Maar ook de marktkooplieden zijn ontevreden. Er wordt te weinig gehandhaafd volgens hun. Zo gebeurt het te vaak dat standplaatsen leeg blijven en sommige handelaren komen te laat of gaan eerder weg. Met al die lege plekken wordt de markt onaantrekkelijk.

De grootste vraag is nog waarom de markt niet allang naar de Koemarkt is verhuisd zoals oorspronkelijk de bedoeling was. 130 kramen zouden op de Koemarkt een plaats krijgen, maar tot op heden blijft de markt leeg.