Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 17 september 2018

Verwerking en recycling van kunstgrasmatten

TV programma Zembla onthulde woensdagavond 12 september dat afvalverwerkers afgeschreven kunstgrasvelden die gerecycled moeten worden, verkopen aan het buitenland. Gemeenten betalen 10.000 tot 20.000 euro per veld voor verwerking en recycling. Een afvalverwerkingsbedrijf uit Barneveld is al een meer dan een jaar in overtreding zo blijkt uit de bezoekverslagen van de Omgevingsdienst. Die stelde vast dat er enkele miljoenen kilo’s vervuilde kunstgrasmatten “op niet vergunde plekken lagen”.

Omdat er bij een aantal sportclubs in Purmerend laatst velden vervangen zijn is D66 raadslid Astrud Wildschut benieuwd of de gemeente weet wat er met de Purmerendse velden is gebeurd. Daarom stelde zij de volgende technische vragen; https://raad.purmerend.nl/printpdf/15979