Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 18 januari 2019

Uitnodiging Bijeenkomst Mobiliteit: Corridor A7 & Concessie OVDe fractie van D66 Purmerend nodigt u uit voor een thema-avond over de corridorstudie Amsterdam-Hoorn en de nieuwe concessie openbaar vervoer Zaanstreek Waterland. Doel van deze informatieavond is om aandachtspunten en ideeën op te halen bij leden en andere geïnteresseerden over deze onderwerpen. Immers in februari en maart moet de fractie hier haar mening over geven.

Corridorstudie Amsterdam-Hoorn
De bereikbaarheid in het gebied tussen Amsterdam en Hoorn staat onder druk. De afgelopen jaren zijn er maatregelen, zoals de aanleg van spitsstroken, genomen om de filedruk op korte termijn te verminderen. Uit onderzoek blijkt echter dat die filedruk na 2020 weer zal toenemen. Daarom is de corridorstudie Amsterdam-Hoorn opgezet: een onderzoek naar maatregelen die in de toekomst de bereikbaarheid in de corridor moeten verbeteren. Met ‘corridor’ wordt het gebied bedoeld tussen Hoorn en Amsterdam waarbinnen vervoersstromen plaatsvinden. Het gaat dus niet alleen om wegen zoals de A7 en A8, maar ook om fietsverbindingen en het spoor. Meer leest u hier.

Nieuwe concessie openbaar vervoer Zaanstreek Waterland
De OV-concessies voor het openbare busvervoer in Zaanstreek en Waterland lopen in december 2021 af. Een concessie is een exclusief recht om in een bepaald gebied openbaar vervoer te verrichten. De Vervoerregio bereidt de aanbesteding voor van een nieuwe, gezamenlijke concessie voor dit gebied. Het dagelijks bestuur van de Vervoerregio is opdrachtgever van de concessieverlening in Zaanstreek-Waterland. Daaronder valt zowel het aanbesteden als het beheren van de contracten met vervoerders. Meer leest u hier.

Wanneer en waar
Maandag 4 februari, inloop 19.30 uur en start om 20.00 uur
Grand Café Heel Europa – Genuahaven 48 Purmerend

Komt u ook? Laat het ons dan weten
D66 Purmerend nodigt u van harte uit om mee te denken en de fractie met informatie te voeden..  U kunt zich aanmelden via d66purmerend@gmail.com. En mocht u helaas niet aanwezig kunnen zijn maar wilt u wel input wil geven, dan kan dit ook per mail of via Facebook.

 Graag tot ziens!