Steun ons en help Nederland vooruit

zondag 5 mei 2019

Bijeenkomst Europese Parlementsverkiezingen

Op donderdag 23 mei zijn de Europese Parlementsverkiezingen. Als voorbereiding daarop staat D66 Purmerend op zaterdag 18 mei met een verkiezingskraam op de Kaasmarkt en organiseren we samen met GroenLinks en de PvdA een bijeenkomst over Europa in Heel Europa.

Kraam Kaasmarkt 13.00 uur – 16.00 uur
Zaterdag 18 mei staat D66 ’s middags met een verkiezingskraam op de Kaasmarkt van Purmerend om het publiek warm te maken voor de Europese verkiezingen van 23 mei. We zullen flyers en appels uitdelen, op de stand is onze duurzame D66 thermobeker te koop en onze raadsleden, bestuursleden, en de wethouder zijn aanwezig om in gesprek gaan met inwoners.

                

 

 

 

 

 

 

Over Europa in Heel Europa (Genuahaven 48, 1448 KK  Purmerend) 16.30 uur – 19.00 uur
De bijeenkomst in Grand Café Heel Europa  zal gaan over de oorspronkelijke gedachte achter de Europese samenwerking.  Waarom is vlak na de Tweede Wereld Oorlog een begin gemaakt met wat later de EU is geworden? Nooit meer oorlog was de insteek toen. Hoe staat het er nu voor. En wat zou beter moeten en kunnen aan de huidige Europese samenwerking.

Berend Jan Mulder, docent aan de Hogeschool van Amsterdam, trapt af met een inleiding. Daarna reageren vertegenwoordigers van D66, PvdA en GroenLinks  op de inleiding, op elkaar en op vragen uit het publiek. Namens D66 zal Felix Klos aanwezig zijn, Felix is kandidaat Europarlementariër nummer 4, is historicus en hij specialiseerde zich in Europese integratie. Hij schreef het boek “Winston Churchill – Father of Europe” en werkte voor de Tweede Kamerfractie van D66.