Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 25 februari 2020

D66 Femme Award 2020 – Nominaties bekend

De nominaties zijn bekend! Breng nu uw stem uit. Welke Purmerendse wint dit jaar de D66 Femme Award?

Voor het 3e jaar op rij reikt D66 Purmerend op Internationale vrouwendag, 8 maart, de FemmeAward uit aan de vrouw die zich volgens de inwoners van Purmerend het meest inzet op het gebied van het jaarlijkse thema. Dit jaar is dat thema vrijheid. Vrijheid is onafhankelijk zijn, kunnen doen wat je wilt, eigen keuzes maken. Er zijn zoveel vrouwen die zorgen dat andere vrouwen en meisjes vrij kunnen zijn. Ook in Purmerend.

Dit zijn vrouwen die door Purmerend genomineerd werden voor de Femme Award 2020:

1)  Latifa Chaara, jeugdmaatschappelijk werker bij Jeugdhulp Spirit:

Vanuit de rol als opvoedondersteuners komen de medewerkers van Spirit bij de gezinnen thuis. Vaak blijkt dat het om multi-problem gezinnen gaat waar van alles gaande is o.a. vechtscheidingen, psychische problematiek bij ouders, suïcide, financiële problemen etc. Als hulpverleners proberen ze hiervoor passende hulp te vinden en samen te werken met andere netwerkpartners. Ze besteden aandacht aan de thema’s veiligheid, ontwikkeling en opvoeding. Latifa komt direct bij de gezinnen thuis en houdt ook intensief contact met het netwerk in de buurt. ‘Latifa zet zich hier volledig voor in, is erg bevlogen en heel betrokken bij alle gezinnen waar ze over de vloer komt’.

2)  Miep Boerkamp, directeur Theater de Purmaryn:

Als directeur van de Purmaryn zoekt Miep continu verbinding tussen het theater en de ondernemers en ook het onderwijs in Purmerend. Miep zet zo het theater midden in de samenleving in Purmerend. ‘Miep zorgt ervoor dat veel basisscholen en ook het NKT regelmatig in de Purmaryn optreden. Kinderen krijgen via het theater meer zelfvertrouwen. Ze biedt zo saamhorigheid en vrijheid om expressie te uiten via optredens’.

3) Julia Baaij, zette zich in voor ‘menstruatiearmoede’: 

Julia is pas 10 jaar oud en zet zich, met haar gezin, jaarlijks in voor een goed doel. Dat was bv. Kika en Warchild maar onlangs zette Julia een actie op tegen ‘menstruatiearmoede’. Via het jeugdjournaal begreep Julia dat er veel meisjes zijn die niet voldoende geld hebben voor maandverband of tampons. Hoe kun je als meisjes nou vrij bewegen en leven als dat niet goed geregeld is? ‘Via een winkel in Purmerend Noord zette Julia een succesvolle inzameling op: de opbrengst ging naar de voedselbank Purmerend’.

4)  Stefanie Schulte. Eigenaar Boekhandel Het Leesteken:

Stefanie is sinds juli 2019 eigenaar van boekhandel Het Leesteken waar ze daarvoor bedrijfsleider was. Als zelfstandig ondernemer organiseert Stefanie lezingen, signeersessies, voorleesmiddagen en boekpresentaties. Haar boekhandel kent een grote verscheidenheid aan titels voor jong en oud. ‘Stefanie draagt bij aan fantasie, kennis en vrijheid door alle Purmerenders, jong en oud, te stimuleren te  lezen’.

U kunt stemmen op de genomineerde van uw voorkeur via Twitter, Facebook of door een mail te sturen naar d66purmerend@gmail.com. Dit kan tot donderdag 5 maart. Maandag 9 maart zal de winnares bekend gemaakt worden en reiken we de Femme Award uit aan de vrouw die de meeste stemmen heeft gekregen.