Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 10 maart 2020

Uitreiking Femme Award 2020

Twee dagen na Internationale Vrouwendag, op dinsdag 10 maart, reikten D66 raadsleden Nadine Hut en Astrud Wildschut de Femme Award 2020 uit aan Latifa Charaa, jeugdmaatschappelijk werker bij Jeugdhulp Spirit. Zij werd genomineerd vanwege haar bevlogenheid en haar tomeloze inzet voor de gezinnen waar zij mee werkt.

Zonder haar medeweten was er dinsdagmiddag een klein feestje georganiseerd op het kantoor van Spirit. Er was koffie en taart en in het bijzijn van haar collega’s werd Latifa de Femme Award sjerp omgehangen en kreeg zij bloemen en een cadeautje. Ook had D66 Tweede Kamerlid Antje Diertens nog een mooie persoonlijke videoboodschap van waardering voor haar opgenomen. Latifa gaf aan de Award erg te waarderen en het ook als een opsteker voor de gehele jeugdzorg te zien, ook voor haar collega’s. Ook vond zij het een eer om samen met Julia Baaij, Stefanie Schulte en Miep Boerkamp genomineerd te zijn.

In totaal zijn 278 stemmen uitgebracht op vier fantastische en talentvolle Purmerendse vrouwen. Op Latifa werd 97 keer een stem uitgebracht; “zij is een fantastische hulpverlener met heel veel oog voor de vrouwen en hun behoeftes. Ze is een warme persoonlijkheid en bereid buiten de lijntjes te kleuren waardoor zij makkelijk in contact kan komen met vrouwen die hulp behoeven. Zij is een bevlogen vrouw, die hart heeft voor de gezinnen die zij begeleidt!”

D66 is trots om de derde Femme Award aan Latifa te mogen uitreiken en wil ook de andere drie genomineerden van harte feliciteren met hun nominatie. Ook over hen werden mooie dingen gezegd;

Julia Baaij; “Zo’n stoer meisje die op haar leeftijd medeleven heeft voor anderen, zo jong en dan al zo betrokken en zo’n mooi groot hart. Zij gaat haar hart in de toekomst nog veel meer laten spreken, ten gunste van anderen.”

Stefanie Schulte; “Stefanie is die de verpersoonlijking van de vrijheid die je krijgt van een goede boekverkoper. Stefanie is bescheiden, maar tegelijk heel kundig, een échte liefhebber van literatuur. Ze verliest daarbij de jeugd zeker niet uit het oog. Stefanie is een zakenvrouw met een missie en bovenal een vrouw die zich laat leiden door haar passie.”

Miep Boerkamp; “Miep is een fantastische vrouw die zich immer inzet voor het algemeen belang, zonder daar iets tegenover te verwachten. Haar creativiteit is oneindig. Zij gaat door waar anderen stoppen in de goede zin van het woord.”

 

 

 

Klik hier voor de videoboodschap van Tweede Kamerlid Antje Diertens: 7405D1C2-0D21-40A9-A107-9D5A71A2530F