Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 19 augustus 2021

Patrick Blokzijl stopt als fractievoorzitter en raadslid D66, lijsttrekker Mark Intres volgt hem op

Patrick Blokzijl legt in september zijn taken neer als gemeenteraadslid en fractievoorzitter van D66 Purmerend. Mark Intres volgt hem op als raadslid en nieuwe fractieleider. Intres is ook de lijsttrekker van D66 bij de gemeenteraadsverkiezingen in Purmerend en Beemster in november dit jaar.

Blokzijl (42) kondigde eerder aan na deze raadsperiode terug te treden als gemeenteraadslid. Na in totaal 20 jaar actief te zijn geweest in de lokale politiek, waarvan de laatste 8 jaar als fractievoorzitter, kiest hij er nu voor om al voor de verkiezingen te stoppen. In een brief aan burgemeester Don Bijl schrijft hij dat dit een goed moment is om het stokje over te dragen, nu een veelzijdige en diverse groep D66’ers in de startblokken staat om vol enthousiasme aan de slag te gaan. ‘Om richting de verkiezingen in november te zorgen voor een nog betere uitgangspositie voor D66 heb ik, in goed overleg, besloten om per 23 september terug te treden als raadslid.’

Mark Intres (40) komt na de zittende wethouder Paul van Meekeren als eerste in aanmerking om de vrijgekomen zetel van Blokzijl in de gemeenteraad over te nemen. De fractie van D66 heeft Intres ook aangewezen als fractievoorzitter, zodat hij die rol kan combineren met het lijsttrekkerschap in de campagne voor de verkiezingen. Die zijn in Purmerend en Beemster al op 24 november van dit jaar, vanwege de fusie tussen beide gemeenten. Intres is momenteel actief als raadscommissielid en was al eens gemeenteraadslid voor D66 in de periode 2014-2018.

‘Wij zijn Patrick veel dank verschuldigd voor zijn jarenlange, gedreven inzet voor Purmerend en voor D66’, reageert lijsttrekker Intres. ‘Hij heeft zich laten gelden als een zeer kundig raadslid met een brede belangstelling. Scherp op de inhoud, maar altijd met respect voor anderen. Ook als fractievoorzitter heeft hij het D66-geluid stevig laten horen en de partij profiel gegeven. Wij hebben veel van hem kunnen leren en zijn blij dat hij voor ons beschikbaar blijft om zijn kennis, ervaring en inzichten te delen.’

In de raadsvergadering op 23 september neemt Blokzijl afscheid en wordt Intres als raadslid geïnstalleerd.