Steun ons en help Nederland vooruit

Vanaf mijn geboorte heb ik in Beemster gewoond, vlak over de Beemsterbrug. Ik zat in Purmerend op school, had er mijn eerste bijbaantje en had er mijn belangrijkste vriendinnen.

Tijdens mijn studie heb ik wat andere woonplaatsen uitgeprobeerd, maar Purmerend bleef trekken. In 2012 ben ik dus definitief teruggekomen naar Purmerend, waar ik werkte op meerdere middelbare scholen.

Ik ben altijd maatschappelijk betrokken geweest. Ik was actief betrokken bij diverse initiatieven tegen stille armoede en doe veel vrijwilligerswerk. Sinds een paar jaar ben ik mij meer bezig gaan houden met toegankelijkheid en inclusie: mijn ideaal is een maatschappij waarin iedereen een rol heeft en zo actief mogelijk bijdraagt aan de samenleving.

Zelf heb ik een behoorlijke visuele handicap, ik ben bijna blind. Toch werk ik, doe ik vrijwilligerswerk en ben ik politiek actief. Ik kan niet aan alles meedoen. Sommige dingen doe ik anders dan anderen. Maar ik doe het, op mijn eigen manier en naar eigen kunnen. Soms met hulp van anderen, want ook dat is nodig in een samenleving waarin iedereen mee kan doen.

Iedereen is het waard om zich zo nuttig mogelijk te voelen, omdat we allemaal nuttig zijn! Het nieuwe motto van D66 past dus ook echt bij mij: Laat iedereen vrij, maar niemand vallen.

Meer van Mireille Frerejean