Steun ons en help Nederland vooruit

Dossiers; Onderwijs, inclusief kinderopvang en jeugdzorg, WMO/GGD, economie, inclusief  binnenstad, werk & inkomen en financiën.

In 2012 geleden koos ik voor D66 vanwege het toenemende populisme in Nederland. Met name de koers van Geert Wilders stond mij niet aan, waardoor ik het belangrijk vond om een partij te steunen die dicht bij me lag en een toekomst voor Nederland voor zich zag aansluitend op mijn eigen visie. De visie op het onderwijs, waarbij kinderen meer worden beoordeeld op hun talenten dan alleen maar op het onderwijs zoals we kennen uit de 19e eeuw, waarbij we een tweede taal als een aanvulling zien in plaats van als een last, kan ik alleen maar onderschrijven. Zo ook het geloof in de eigen kracht van mensen. De overheid is niet je vader of moeder, eerder een partner die je bijstaat en, wanneer nodig, je ondersteunt.

Mijn drijfveer is dat de generatie die in 2018 geboren wordt, kan vertrouwen op een goede basis, ongeacht afkomst, opleidingsniveau van de ouders of het inkomen. Goed onderwijs moet de basis zijn, ieder kind moet met deze basis kunnen slagen. Wanneer deze generatie zorg nodig heeft moet deze optimaal zijn, meegaan met de tijd. Dit houdt in dat we een toekomstvisie nodig hebben. Mijn doel is om duurzamer te investeren in onze stad. Niet alleen duurzaam waarbij we rekening houden met de gevolgen voor de natuur, maar ook toekomstbestendig. In de tussentijd gaan we daar al hard mee aan de slag, zodat ook de huidige generaties kunnen vertrouwen op goed en toekomstbestendig bestuur.

Ik ben geboren in Haarlem, maar al voor mijn 2e naar Purmerend verhuisd. Ik ben hier opgegroeid en heb hier echt mijn basis. Mijn voornaamste interesse ligt bij het onderwijs en de jeugdzorg, wat aansluit op mijn Master Slavische Taalkunde (Russisch) met als afstudeerrichting de ontwikkeling van het tweetalige kind

Meer van Nadine Hut